Geek Muziek 1.21

//Geek Muziek 1.21

Katy PerryNieuw! Vanaf heden ook online, de 5 beste nieuwe platen volgens onze muziek geek 😉

5. The Verve – Love is Noise
De band die groot werd met de klassieker “Bittersweet symphony” en met één van mijn persoonlijke favoriete nummers ooit “The drugs don’t work”, is na 8 jaar weer bij elkaar. In augustus komt ook een nieuwe album uit maar ik betwijfel of ze het succes (en niveau) van “Urban Hymns” ooit nog zullen evenaren. Resultaten uit het verleden beiden geen … etc, maar de stem van Richard Ashcroft staat nog steeds als een huis en de sound is ook wat we van The Verve gewend zijn.

4. One night only- Just for Tonight
Voor iedereen die het Europees kampioenschap voetbal uitgebreid gevolgd heeft (in Nederland) zal dit bekend klinken, ‘Just For Tonight’ was namelijk het nummer waar NOS Studio Sportzomer 2008 elke aflevering mee eindigde. De naam van deze Engelse band is ontstaan toen ze als beginnende band voor een optreden gevraagd werden maar nog geen naam voor de band hadden. Omdat het optreden eenmalig was, hebben ze dat maar als naam aangehouden, vandaar “One Night Only”

3. Ryan Shaw – Do the 45
Amerikaans soul zanger uit Georgia. “Do the 45” klinkt als een oude Motown plaat uit de jaren 60, en dat was waarschijnlijk precies de bedoeling. Lekker aanstekelijk soul nummer wat nog het meest doet denken aan Wilson Pickett en Jackie Wilson, echter Shaw is pas 27. Zijn debuut album “I Am Your Man” in genomineerd voor een Grammy in de categorie “Best Traditional R&B Vocal Performance”

2. Gabriella Cilmi – Sweet About Me
Ook al zingt ze zelf dat ze het niet is, dit toch klinkt het wel heel lief.
Gariella Cilmi wordt op 10 oktober 1991 geboren (ze is dus nog maar 16) in een voorstad van Melbourne (Australië) en wordt ontdekt als ze tijdens een straatfeest in Melbourne op het podium springt en onvoorbereid ‘Jumping Jack Flash’ van The Rolling Stones zingt. Er is toevallig een belangrijke producer aanwezig die haar ziet. Ze is dan pas 13 jaar maar wordt al naar Londen gevlogen en tekent daar een contract met Island Records. De enige reden dat ze deze week niet op nummer één staat is omdat de nummer 1 nog lekkerder is.

1. Katy Perry – I Kissed A Girl
Het gebeurd niet vaak dat er (naar mijn smaak) iets interessants op 1 in de Billboard Hot 100 (Amerikaanse hitlijst) staat. Kate Perry is daar een positieve uitzondering op. Met haar 2de single scoort deze 23-jarige zangeres uit California niet alleen in haar eigen land, ook is het en grote hit in Brazilië, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. En ik denk dat dit wel eens de zomerhit (samen met “That’s Not my Name” van The Thing Things (zie week 21) hopelijk) van 2008 zou kunnen worden. Alles is lekker aan dit nummer, tot aan de tekst aan toe 

Heb jij ook passie voor muziek? Suggesties voor de volgende editie? Stuur ze naar geeks@geekfm.qstart.me[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By |2016-12-15T09:59:39+00:00July 11th, 2008|GeekMuziek|0 Comments

About the Author:

No Comments

 1. Rob van den Brink July 18, 2008 at 11:13 am - Reply

  Yeah.. goeie top 5!

 2. Wilco Verdoold July 18, 2008 at 2:26 pm - Reply

  @ Rob en Dennis
  Helemaal top inderdaad, gaan we er vanavond nog een paar van herhalen…
  Ben benieuwd naar de nieuwe!

  @Dennis
  Welkom @ GeekFM!!!!!

Leave A Comment