Welkom in de wereld van Google

/, GeekFacts, GeekKnowledge/Welkom in de wereld van Google

chrome.jpgGoogle is ooit begonnen als project van twee promovendi en is inmiddels uitgegroeid tot ‘the search-engine to beat’. Daarnaast begeeft Google zich ook succesvol op andere terreinen, zoals navigatie (Google Maps en Google Earth), e-business (Google Analytics, Adwords), email (Gmail).

Tijd om een andere markt overhoop te gooien, moeten ze bij Google gedacht hebben. Want inmiddels bestaat er ook een Google browser (!): Google Chrome.

Een fundamenteel verschil met andere browsers is dat Google Chorme een pagina niet lineair, maar door multiprocessing inleest. Hierdoor kan dit sneller en efficienter, en zijn er bovendien voordelen voor het geheugenbeheer. Ik weet dat er veel mensen zijn die beter kunnen uitleggen dan ik wat hiervan de voordelen zijn, maar als je van comics houdt is Google’s eigen uitleg prima te volgen.

PS. Check ook eens navigaya.com. Dit is een website die zich gedraagt als browser, gebaseerd op flash. Het is traag, maar zooooo mooi….

By |2016-12-15T09:59:33+00:00September 2nd, 2008|GeekDesign, GeekFacts, GeekKnowledge|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment