Testrijden 2.0

GeekFM | GeekBikeAls motorrijder ben ik blij dat het zomer is… heerlijk ‘s morgens op weg naar het werk tussen de files door cruisend, vrolijk zwaaiend (volgens Michael omdat we ‘elkaar nog van het revalidatiecentrum kennen’) naar alle andere motorrijders.

Al rijdend ben je je niet bewust van al het werk dat is gedaan om een motor de eerste keer de weg op te krijgen, en de uitdagingen die hiervoor overwonnen moeten worden.

Zo heeft Castrol ervaren dat verschillen tussen testrijders ook van invloed zijn op de testresultaten. Speciaal om dit te elimineren heeft Castrol ‘Flossie’ ontwikkeld: haar testrobot. Flossie is in staat om zelf de motor optimaal leren te bedienen en kan als geen ander een testrondje 2x op dezelfde wijze rijden.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat mijn reactie zou zijn als ik ineens Flossie op de weg tegen zou komen… zou ik zwaaien, schrikken, lachen of denken dat ik de nacht ervoor -blijkbaar- een iets te goed feestje heb gehad..

By |2016-12-15T09:59:21+00:00July 27th, 2009|GeekArt, GeekDesign, GeekFacts, GeekKnowledge|0 Comments

About the Author:

No Comments

 1. Tweety July 28, 2009 at 1:56 pm - Reply

  Kicke… nog iets kleiner en het kan (ook) dienen als een gecombineerde autopilot, cruisecontrol en TomTom! 😉

  (hoewel de lol van het motorrijden dan natuurlijk wel minder is)

 2. Dennis Hoogenboom July 31, 2009 at 11:47 am - Reply

  Brillant bedacht. Kan me voorstellen dat de race-teams hier ook in geintresseerd zijn om bv verschillende afstellingen te testen.

  • Rob August 3, 2009 at 12:00 pm - Reply

   @Dennis Hoogenboom, haha… en vervolgens Rossi ontslaan omdat de robot hem ieder rondje te snel af is 😉

Leave A Comment