It’s me, for 25 years…

/, GeekFun, GeekKnowledge, GeekStyle/It’s me, for 25 years…

Vandaag is het 25 jaar geleden dat Nintendo Super Mario uitbracht. Als zelfstandig spel welteverstaan, Mario zelf maakte zijn eerste opwachting in het nog oudere spel Donkey Kong.

Hoewel je het op basis van de verhaallijn het niet zou vermoeden (een loodgieter redt met behulp van broer en schildpad een prinses uit handen van een draak…) is het spel mega-populair geworden en eigenlijk ook wel gebleven. Mario is uitgegroeid tot dé mascotte van Nintendo, wat uiteraard resulteert in enorm veel goodies die je kunt kopen om iedereen te laten zien dat ook jij fan van Mario bent.

Maar ook kunstenaars en muzikanten hebben op verschillende creatieve manieren kenbaar gemaakt dat Mario ook hen inspireert… Ook GeekFM heeft zich al talloze malen laten verleiden om over Mario te bloggen.

Als verjaardagskado heeft Super Mario een logo gekregen van Nintendo, dat mede gebruikt zal worden bij de re-launch van het uit 1993 Super Mario All Stars, dat Nintendo nu voor de Wii zal gaan uitgeven.

By |2016-12-15T09:59:18+00:00September 13th, 2010|GeekFacts, GeekFun, GeekKnowledge, GeekStyle|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment